cover-image

 Solliciteren maar! 5 tips voor een goed cv 

Solliciteren maar! 5 tips voor een goed cv
Zorgprofessionals 21 Dec 2023 door Eline Delhez
 

1. Houd jouw cv overzichtelijk en duidelijk

 

“Op een goed cv kun je in een oogopslag zien wat jouw ervaring, opleiding en vaardigheden zijn. Structuur, in de vorm van dikgedrukte titels, tussenkopjes en afzonderlijke rubrieken, is daarom erg belangrijk. Zet je contactgegevens daarnaast altijd bovenaan, zodat de werkgever je makkelijk kan benaderen.”

 

2. Wees onderscheidend in de vormgeving

 

“Wanneer je het gevoel hebt dat je op een populaire functie solliciteert, kan het nodig zijn om je extra te onderscheiden van de rest van de kandidaten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een mooie lay-out voor je cv te ontwerpen. Je vindt op het internet diverse professionele Word-templates die je hiervoor gratis kunt gebruiken.

 

3. Kies het juiste formaat

 

“Maak je cv niet langer dan één tot twee pagina’s. Indien mogelijk zet je alles op één pagina. Als je kort en krachtig weet te formuleren waar je voor staat, wat je kunt én wat je wilt dan is de kans groter dat een werkgever je zal onthouden.”

Tip: LinkedIn is een mooie aanvulling op je cv. Het is daarom een goed idee om op je cv een link naar je LinkedInprofiel te plaatsen. Zorg wel dat, net zoals op je cv, je werkervaring en jaartallen kloppen.

 

4. Wees relevant

 

“Het is verstandig om je cv aan te passen aan de betreffende functie(omschrijving). Bekijk welke ervaring, opleiding en vaardigheden bij de functie passen. Zo maak je een cv op maat. Wees daarbij concreet in de omschrijving van onder meer je meest recente werkervaring door in te gaan op taken, verantwoordelijkheden en behaalde resultaten.”

 

5. The final check

 

“Als je klaar bent met het opstellen van je cv is het verstandig om er even afstand van te nemen en op een later tijdstip je cv nog eens te beoordelen. Is je boodschap duidelijk en staan er geen spelfouten in? Het kan hierbij helpen om een vriend of familielid naar je cv te laten kijken. Twee mensen zien nu eenmaal meer dan één.”

Namens Eline en de rest van het team: “Succes met solliciteren!” Indien er nog vragen zijn, is Eline te bereiken via e.delhez@robinzorg.nl of 088-2013840.

Misschien ook relevant voor jou: in een eerdere blog vertelde we je meer over hoe je het beste een motivatiebrief kunt opstellen. Benieuwd? Bekijk deze hier.

cover-image

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.