cover-image

 Solliciteren? Robin geeft je vijf gouden tips voor een motivatiebrief 

Solliciteren? Robin geeft je vijf gouden tips voor een motivatiebrief
Overig 21 Dec 2023 door Sanne van Houtert

1. Start with a bang!

Begin met een sterke opening, zo trek je de aandacht en maak je de lezer nieuwsgierig naar de rest van jouw brief. Speel creatief in op bijvoorbeeld de organisatie of de vacature in combinatie met jouw kennis en vaardigheden.

2. Laat je motivatie aansluiten op de vacature

Na een sterke opening vertel je jouw motivatie voor de functie waarop je solliciteert. Waarom zou jij goed bij de organisatie passen? Vertel iets over jezelf, zowel professioneel als persoonlijk. Hou dit kort, maar krachtig!

3. Noem je ervaringen die relevant zijn voor de vacature

Beargumenteer waarom jij de juiste kandidaat bent. Hierbij kun je aangeven over welke kennis en vaardigheden jij beschikt en welke opleidingen je hebt behaald. Voor extra informatie kun je verwijzen naar je CV.

Tip: Je mag gerust laten weten dat er referenties beschikbaar zijn op aanvraag. Doe dit alleen wanneer je hiervoor toestemming hebt gekregen van de referaat die je vermeldt.

4. Ga voor een krachtige afsluiter

Een afsluiter is het begin voor verder contact. Wees daarom niet te bescheiden. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat jij er alle vertrouwen in hebt de kandidaat te zijn die ze zoeken en dat je graag verdere toelichting wilt geven in een eerste kennismakingsgesprek.

5. Controleer je motivatiebrief goed

Controleer of je geen spellingsfouten hebt gemaakt. Dit kun je goed testen door je eigen brief hardop voor te lezen. Het is ook verstandig om jouw brief nog door iemand anders te laten controleren. Daarnaast is de lay-out van de brief ook belangrijk. Maak gebruik van een professioneel lettertype en werk met alinea’s. Als je helemaal tevreden bent, kun je de brief versturen.

Op zoek naar een leuke baan in de zorg? Bekijk dan onze vacatures en pas de bovenstaande tips toe in jouw motivatiebrief.

cover-image

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.