cover-image

 Werken aan je ontwikkeling bij Robin 

Werken aan je ontwikkeling bij Robin
Huisartsenorganisaties 17 Feb 2021 door Sanne van Houtert

Robin brengt de zorgvraag en -aanbod samen door (toekomstige) professionals op te leiden, te begeleiden en in te zetten in de huisartsenpraktijk. Dit doen we enkel samen met professionals die een passie hebben voor de zorg en zichzelf graag willen ontwikkelen. Zo ook onze doktersassistente Karin, die met behulp van een online training over een Huisarts Informatie Systeem in Robin Academy, direct inzetbaar was in de praktijk. “De praktijk stond ervan te kijken dat ik meteen wist hoe ik het systeem moest gebruiken. Inwerken met het systeem was hierdoor niet meer nodig”, vertelt Karin.

Robin in de praktijk

Zorgprofessionals van Robin zijn in de huisartsenpraktijk inzetbaar voor middellange tot lange periodes. Voor onze medewerkers zijn daarom aanpassingsvermogen, betrokkenheid, flexibiliteit en de nodige kennis in het werkveld belangrijke eigenschappen. “Karin is hier een goed voorbeeld van. Een enthousiaste persoonlijkheid en genoeg kennis en ervaring om huisartsenpraktijken te helpen. Ze had daarnaast al met verschillende Huisarts Informatie Systemen (HIS) gewerkt”, vertelt Jarra, HR-adviseur bij Robin.

  • Kort uitgelegd is een HIS een softwaresysteem waarin onder meer een doktersassistent, praktijkmanager of huisarts patiëntgegevens vastlegt. Er zijn in Nederland meerdere systemen waar huisartsenpraktijken mee werken.

Karin zou een geschikte zorgprofessional zijn voor een mooie plaatsing bij een huisartsenpraktijk. “Er was echter één struikelblok, de praktijk werkte namelijk met ‘Medicom’, een HIS waar Karin nog nooit mee had gewerkt.” Gelukkig zijn er bij Robin genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. “We boden Karin aan om direct aan de slag te gaan in de praktijk en tegelijkertijd een training over Medicom te volgen in ons eigen opleidingsportaal ‘Robin Academy’. Die kans pakte ze met beide handen aan!”

Robin Academy

Robin beschikt over haar eigen online opleidingsportaal, Robin Academy. Daar kunnen onze medewerkers een groot aantal trainingen van verschillende onderwerpen volgen. Eén van deze trainingen gaat over het HIS ‘Medicom’. Zodra een medewerker bij Robin interesse heeft om de basisonderdelen van een HIS beter te leren, een opfrismoment gewenst is of wanneer dit voor een plaatsing bij een huisartsenpraktijk relevant kan zijn, kan deze leerlijn aan de medewerker worden toegewezen in Robin Academy. Vanaf hier kan de medewerker zelfstandig en vanuit huis de training volgen.

“De mogelijkheid om een nieuw Huisarts Informatie Systeem te leren
gebruiken via de academy, voegt echt wat toe aan Robin. De praktijk stond ervan te kijken dat ik meteen wist hoe ik het systeem moest gebruiken. Inwerken met het systeem was hierdoor niet meer nodig. Zo was de training een voordeel voor mij, maar ook zeker voor de praktijk. Ik kon namelijk op mijn eerste werkdag bij de huisartsenpraktijk direct aan de slag met Medicom”, geeft Karin aan.

Werken bij

Ben jij als zorgprofessional ook op zoek naar een betrokken en bevlogen werkgever, die jou een plek biedt waar je kunt groeien? Dan ben je bij Robin aan het juiste adres. Bekijk onze vacatures.

cover-image

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.