cover-image

 Voorbereiden op je sollicitatiegesprek doe je zo! Vijf tips van Robin. 

Voorbereiden op je sollicitatiegesprek doe je zo! Vijf tips van Robin.
Zorgprofessionals 30 Jun 2021 door Sanne van Houtert

Tijdens de zoektocht naar jouw baan, is je sollicitatiegesprek een belangrijk moment. Het is namelijk hét moment om te laten zien waarom jij aangenomen moet worden. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk! Gelukkig hebben wij relevante sollicitatietips voor jou op een rij gezet.

 

1. Verdiep je in de vacature en de organisatie
Voor het sollicitatiegesprek is het belangrijk om je goed in te lezen. Probeer met betrekking tot de vacature bijvoorbeeld op het gebied van vaardigheden, eigenschappen en ervaring overeenkomsten te vinden tussen jou en het functieprofiel. Verdiep je daarnaast in de organisatie door bijvoorbeeld de website van de werkgever eens goed af te speuren.

Tip: Bij Robin kun je kijken op onze ‘Werken bij’ pagina of kun je onze social media kanalen (LinkedInFacebook of Instagram) eens bezoeken. Zo kom je te weten hoe Robin als werkgever en organisatie is.

 2. Zorg dat je jouw cv kunt dromen
Wat kun je over jezelf vertellen? Dat is vaak de eerste vraag die tijdens een sollicitatiegesprek wordt gesteld. Als rode draad kun je de volgorde van je cv aanhouden. Vertel wie je bent, welke opleiding(en) je gevolgd hebt en bij welke praktijken of organisaties jij al relevante werkerving hebt opgedaan. Als geheugensteuntje kun je jouw cv ook geprint meenemen.

3. Geef concrete voorbeelden
Tijdens het sollicitatiegesprek kun je veel vragen verwachten over bijvoorbeeld je vaardigheden. Bedenk daarom concrete voorbeelden van prestaties die je in de loop van de jaren hebt geleverd en vaardigheden die je hebt verworven. Zo schets je een helder beeld van jouw kennis en kunde.

4. Bereid zelf ook vragen voor
Wat zou jij nog willen weten over de functie en de organisatie? Een vraag die zeker gesteld zal worden. Zorg daarom dat je ook enkele vragen voor de ander hebt voorbereid. Vragen stellen betekent dat jij je hebt verdiept en enthousiast bent over de functie. Daarnaast kom jij hierdoor ook te weten of de functie en de werkplek wel bij jou past.

5.Ben de beste versie van jezelf
Wees jezelf, maar belangrijker nog, ben de beste versie van jezelf! Laat zien wie je bent, wat je kunt en waarom jij de persoon bent die ze zoeken. Zorg daarom dat je goed bent voorbereid en representatief bent gekleed tijdens een sollicitatiegesprek.

We wensen je veel succes met solliciteren en je sollicitatiegesprekken! Bekijk ook eens onze vacatures, misschien staat jouw droombaan ertussen. Vergeet niet, om bij je sollicitatie, meteen gebruik te maken van bovenstaande tips. We maken graag kennis met de beste versie van jou!

cover-image

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.