cover-image

 Robin & Evie: welzijn op de werkvloer 

Robin & Evie: welzijn op de werkvloer
Overig 16 Nov 2023 door Sanne van Houtert

Mentale gezondheid is een cruciaal onderdeel van ons algemene welzijn. Het heeft invloed op hoe we denken, voelen en handelen in het dagelijks leven. Een goede mentale gezondheid stelt ons in staat om met uitdagingen om te gaan, relaties op te bouwen, en een vervullend leven te leiden.

Vormen van gezondheid

  • Emotionele gezondheid: Dit verwijst naar het vermogen om emoties te herkennen, begrijpen en effectief om te gaan met stress, verdriet, woede en vreugde.
  • Psychologische gezondheid: Dit omvat cognitieve functies zoals denkvermogen, besluitvorming en probleemoplossend vermogen.
  • Sociale gezondheid: Dit betreft onze relaties met anderen, inclusief ons vermogen om verbinding te maken, empathie te tonen en effectief te communiceren
  • Spirituele gezondheid: Sommigen beschouwen dit als een belangrijk aspect van mentale gezondheid, dat te maken heeft met het vinden van betekenis en doel in het leven.

Wat is mentale gezondheid?

Mentale gezondheid verwijst naar onze emotionele, psychologische en sociale welzijn. Het omvat onze gedachten, gevoelens en gedragingen, en speelt een essentiële rol in ons dagelijks functioneren. Een goede mentale gezondheid betekent niet alleen de afwezigheid van psychische aandoeningen, maar ook het vermogen om te kunnen omgaan met stress, emoties te reguleren en veerkrachtig te zijn in het gezicht van uitdagingen.
 
Gelukkig wordt het steeds normaler om openlijk over mentale gezondheid te praten en de kwestie aan te pakken. Dit is een positieve trend die bijdraagt aan het verminderen van stigma en het aanmoedigen van mensen om hulp te zoeken als dat nodig is. Werkgevers kunnen dit ondersteunen door een cultuur te bevorderen waarin mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid.

Het bevorderen van zelfzorg op de werkplek is van cruciaal belang. Medewerkers moeten worden aangemoedigd om tijd te nemen voor zelfzorg, stressvermindering en ontspanning. Dit kan onder meer het nemen van korte pauzes, het doen van ademhalingsoefeningen, of zelfs het creëren van rustige ruimtes voor medewerkers om te ontspannen omvatten.

Evie e-health

Bij Robin werken we hiervoor samen met onze zusterbedrijf Evie.

Evie is bedoeld voor iedereen die kampt met (lichte) psychische klachten, zoals piekeren, stress, of somberheid. Evie, afgeleid van “e-health voor iedereen,” is een digitaal zorgplatform dat zich specifiek richt op geestelijke gezondheidszorg (ggz). Binnen dit e-healthplatform biedt Evie een selectie van veilige, betrouwbare, en gebruiksvriendelijke modules aan. Deze modules variëren van inhoudelijke ondersteuning tot procesondersteuning, waaronder een welkomstmodule, een module voor doelen stellen, en diverse dagboeken. Daarnaast biedt Evie functionaliteiten zoals videobellen en chatten, en maakt het gebruik van de software van Minddistrict.

Robin biedt standaard Evie aan alle medewerkers als een integraal onderdeel van het streven naar een gezonde werkomgeving, waarin mentale gezondheid centraal staat. Dit initiatief stelt medewerkers in staat online aan hun mentale gezondheid te werken, met meer dan 350 beschikbare modules die aansluiten bij diverse zorgvragen. Het gebruik van de software van Minddistrict garandeert daarbij een veilige en betrouwbare digitale omgeving.
 
Ben je een zorgprofessional of juist iemand die gebruik wil maken van Evie en wil je meer weten over het platform? Ga dan naar www.evie.nl om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

cover-image

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.