cover-image

 Je cv als eerste indruk: tips & tricks 

Je cv als eerste indruk: tips & tricks
HR-professionals 18 Aug 2023 door Sanne van Houtert

Het opstellen van een cv kan soms aanvoelen alsof je bezig bent met het schrijven van een saaie handleiding over jezelf. Maar, wacht even! Laten we je saaie cv omtoveren tot een bruisend zelfportret vol persoonlijkheid, zodat jij boven de massa uit kan steken. Hier zijn enkele waardevolle tips om een cv te creëren waarmee jij kan stralen!

Verdiep je in je identiteit

Voordat je met het cv-avontuur begint, neem even een moment om diep na te denken over jouw superheldenidentiteit (sorry, de cape is niet inbegrepen!). Ontdek je unieke krachten, waarden en passies. Breng je cv in lijn met je identiteit om een authentiek beeld van jezelf te presenteren aan potentiële werkgevers.

Kies een passend formaat

Oké, we geven toe dat het verleidelijk kan zijn om een cv van tien pagina’s te maken om al jouw geweldige prestaties te delen, maar laten we het kort en bonding houden. Eén of twee pagina’s zouden genoeg moeten zijn. Zet de laatste 5 jaar of de meest relevante werkervaringen in jouw persoonlijke spotlight.

Toon je successen met concrete voorbeelden

Laat je successen schitteren door concrete voorbeelden en tastbare resultaten te delen. Geen vaag taalgebruik of mysterie, maar mooie voorbeelden van wat je hebt bereikt. Toekomstige werkgevers willen zien dat je naast een top kandidaat ook een geweldige collega bent!

Tip: Voeg LinkedIn toe

Als je je cv een extra boost wilt geven, gooi dan je LinkedIn-link erbij! Maar zorg ervoor dat je online alter ego net zo fantastisch is als je cv!

Geef je cv pakkende zinnen

Een pakkende (openings)zin kan het verschil maken en een blijvende indruk achterlaten. Let hier ook op met je motivatiebrief. Geef het net dat tikkeltje brutaliteit, zelfverzekerdheid en humor. Laat zien wie je echt bent! Geen “Ik kom graag uit mijn comfortzone”, maar ‘’Als je op zoek bent naar iemand die in de comfortzone blijft, dan ben ik dat zeker niet!”

Voeg een vleugje persoonlijke stijl toe

Overweeg om een vleugje persoonlijke stijl toe te voegen aan het ontwerp van je cv. Dit kan subtiel gebeuren met kleuren, lettertypen of grafische elementen die je persoonlijkheid weerspiegelen. Zorg ervoor dat het nog steeds professioneel oogt en gemakkelijk leesbaar is. Ook hier geldt: probeer eruit te springen!

Fun fact

Een marketeer in Amerika verkleedde zich als een thuisbezorgd medewerker en leverde donuts af bij verschillende bedrijven. In de doos zat naast donuts ook zijn cv, met als titel: De meeste cv’s belanden in de prullen. Die van mij? In je buik!
 

[bron]
 
Onthoud dat jouw cv je eerste kans is om indruk te maken, dus wees creatief, wees jezelf en laat je persoonlijkheid stralen! Belangrijk: blijf altijd jezelf!

cover-image

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.