cover-image

 Belfeldse Huisartsen & Robin 

Belfeldse Huisartsen & Robin
Huisartsenorganisaties 15 Sep 2020 door Sanne van Houtert

Robin heeft een vast team van gediplomeerde zorgprofessionals beschikbaar, die zich inzetten voor huisartsenpraktijken door heel Nederland. Eén daarvan is Hanneke Seuren. In een huisartsenpraktijk in het Noord-Limburgse Belfeld biedt zij ondersteuning als doktersassistente. We spraken zowel huisarts Marjolein de Boer van Belfeldse Huisartsen als doktersassistente Hanneke Seuren over het initiatief en de samenwerking met Robin.

Arbeidsmarkt

“Ik was al bekend met de voorganger van Robin; PRO Flexpool. Via PRO Flexpool hebben wij al eerder hulp gehad van een doktersassistente. Ook toen waren we erg tevreden”, vertelt Marjolein. Terwijl PRO Flexpool veel huisartsenpraktijken zoals Belfeldse Huisartsen in het verleden heeft geholpen, zag de organisatie het capaciteitsvraagstuk binnen de huisartsenzorg groter worden. De arbeidsmarkt veranderde en er was steeds meer vraag naar een meer overstijgende aanpak. Robin was hierop het antwoord. De dienstverlening van Robin weet de zorgvraag en het zorgaanbod nu beter samen te brengen door (potentiële) professionals aan zich te binden, op te leiden, te begeleiden, in te zetten en te laten doorstromen.

De juiste kandidaat

“Door een zwangerschapsverlof hadden we op korte termijn versterking van een doktersassistente nodig. Het proces met Robin verliep daarbij direct erg soepel. Er is tijdens mijn aanvraag verteld dat het een lastige arbeidsmarkt is, maar dat de HR-adviseurs hun best zouden gaan doen. Geen valse hoop dus! En gelukkig vonden ze een geschikte doktersassistente voor onze praktijk. We waren ontzettend blij toen Hanneke aan ons voorgesteld werd door Robin”, vertelt Marjolein.

Als de HR-adviseurs bij Robin een aanvraag krijgen van een huisartsenpraktijk, wordt er binnen het vaste team van zorgprofessionals of door middel van een nieuwe vacature gezocht naar een geschikte kandidaat. Robin zorgt daarbij voor de eerste screening en de sollicitatieronde. Als Robin vindt dat het juiste een match is, wordt de zorgprofessional voorgesteld aan de praktijk. “Zelf vind ik het organiseren van sollicitatierondes vooral erg veel werk. Ieder zo zijn vak! Ik ben blij dat wij dit kunnen uitbesteden en dat er ook nog eens kritisch wordt gekeken naar de juiste kandidaat”, geeft Marjolein aan.

In de praktijk

Ook wanneer een zorgprofessional via Robin aan het werk is bij een huisartsenpraktijk, wordt er vanuit Robin gezorgd voor een goede en persoonlijke begeleiding. Zo vertelt ook Hanneke: “Tijdens een van je eerste werkdagen word je gebeld door Robin hoe je bent ontvangen door de praktijk en hoe je werkzaamheden verlopen. Dat wordt door je contactpersoon bij Robin ook weer teruggekoppeld aan de huisartsenpraktijk. Ik vind het heel goed dat dit wordt gedaan.” Robin zet naast de goede begeleiding graag nog een stap extra door een actieve bijdrage te leveren aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de zorgprofessional. Dit wordt gestimuleerd door onder meer het bevorderen van scholingen en het faciliteren van groepsintervisies. Marjolein: “Ook wij als huisartsenpraktijk vinden dit een belangrijk punt, dus het is fijn dat dit wordt gefaciliteerd door Robin en wij hier geen omkijken naar hebben.”

Werken bij Robin

Zorgprofessionals van Robin zijn het gewend om in meerdere huisartsenpraktijken in de regio te werken, waardoor soms in korte tijd veel ervaring en kennis wordt opgedaan. Hanneke: “Ik vind dat heerlijk die wisselende opdrachten. Leuk om in iedere ‘keuken’ binnen te kijken en ervaring op te doen bij verschillende praktijken.” Bij Robin is iemand namelijk de ene keer werkzaam bij een grote huisartsenpraktijk om bijvoorbeeld langdurig verzuim op te vangen, terwijl diegene de keer erna begint in een kleinere dorpspraktijk. “Natuurlijk is het even wennen de eerste paar dagen, maar daarna weet je hoe alles werkt binnen de huisartsenpraktijk en hoor je al snel echt bij team. Het bevalt erg goed”, aldus Hanneke.

Meer informatie over wat Robin in de praktijk kan betekenen? Lees meer op onze websiteLijkt het je leuk om ook bij Robin te werken? Bekijk hier de vacatures.

cover-image

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.